1. IP: play.inn-craft.info

  Version: 1.9 - 1.11.2

  Dismiss Notice

Спиртни напитки

Jan 4, 2017
Спиртни напитки

 • Обща информация(top)  Възможно е произвеждането на различни видове спиртни напитки в Survival сървъра. В зависимост от вида на напитката и качеството и тя ви дава различни ефекти и различен процент алкохолност.

  Disclaimer(top)


  Inn-Craft не подкрепя консумирането на алкохолни напитки, дори виртуално. от непълнолетни лица. Ако сте непълнолетен играч ви молим да се въздържате от производство и консумация на спирни напитки в реалния живот, както и в Inn-Craft.

  Производство(top)  Всеки вид спритна напитка се произвежда по различен начин и има различно ниво на трудност. Качеството на една напитка се определя до това, до колко е спазена рецептата й(например колко време е била ферментацията) и трудносста на създаване.

  Създаването на напитки включва 3 главни фази: Ферментиране, Дестилириане, Отлежаване. Възможно е в някой рецепти да липсва някоя от фазите.


  Ферментиране(top)


  Ферментирането е първата фаза при създаването на алкохолни напитки. За целлта ви са нужни - вода, каудрон, огън и материали за ферментацията. Времето за ферментация се измерва в реални минути. Процесът е следният:
  1. Направете станция за ферментиране - сложете каудрон, а под него трябва да има огън(най-добре това да е на Netherrack))
  2. Поставете вода в котела с кофа
  3. Добавете съставките с десен бутон
  4. Проверявайте времето на варене с часовник
  5. Извадете сместа с десен бутон с празни стъклени бутилки(3)

  Дестилация(top)


  Дестилацията е втория етап. Може да се повтаря няколко пъти, в зависимост от рецептата. За да дестилирате дадена смес е нужно да поставите бутилките в Brewing Stand, а като материал да ползвате Glowstone Dust.

  Отлежаване.(top)

  Отлежаването е третата стъпка, и най-бавната. За целта ви е нужно да направите барел. Има 2 вида барели - голям и малък. Според рецептата, вида на дървото на барела може да има значение. Времето се измерва в игрални дни(1 ден е около 20 реални минути).

  Барелите се правят по следния начин:
  [​IMG]

  [​IMG]